Hur kan du bidra till en fossilfri framtid?

Problemet med traditionell fulplast är globalt

Traditionella plastpåsar bidrar till ökade koldioxidutsläpp på ett flertal olika sätt. Plast framställs av olja som är en fossil råvara. Därefter behöver påsarna transporteras över halva jorden och slutligen går den mesta plast vi använder till förbränning varvid växthusgaser frigörs och hamnar i atmosfären. Det är vad vi kallar för fulplast. För att nå klimatmålet netto-noll växthusgasutsläpp behövs alternativ till plast, och vi behöver alla hjälpas åt att förändra våra konsumtionsvanor.

Förändring sker en soppåse i taget

Baggy.se soppåsar innehåller 0% fulplast men håller för väta och är lika slitstarka och tåliga som vanliga plastpåsar. Påsarna är tillverkade av majs, vilket gör att de är biologiskt nedbrytbara och komposterbara och avger inte samma mängd växthusgaser vid förbränning. De är närproducerade och levereras dessutom direkt hem till dig för att slippa onödiga transporter och mellanhänder. Vi gör det enkelt för alla att kunna vara med och bidra till en fossilfri framtid.

Våra prenumerationsalternativ

Hur många soppåsar behöver du?

Välj mellan fyra olika abonnemang. Varje förpackning innehåller 20 st slitstarka soppåsar och rymmer 25 l. Soppåsarna passar de vanligaste sopkärlen som idag används i svenska hushåll. Du har ingen bindningstid och kan när som helst ändra ditt abonnemang utifrån ditt behov.

Behöver ni ännu fler soppåsar?

Behöver ni fler soppåsar än vad våra standardabonnemang kan erbjuda?
Kontakta oss så skräddarsyr vi ett abonnemang som passar just era behov.

Varför Baggy?

Låt oss bidra till ett bättre klimat, en påse i taget.

01

Majs är najs!

Oljebaserade plastpåsar är inte bra för vårt klimat. Vi har svårt att hantera mängden plast som ska återvinnas, och därför hamnar en stor del i natur och hav. Detta är ohållbart, speciellt då det tar minst 100 år för en vanlig plastpåse att brytas ned av sig själv i naturen. Våra soppåsar innehåller 0% fulplast och är tillverkade av majs. Därför är de 100% biologiskt nedbrytbara och komposterbara. Beroende på väderförhållandena bryts våra soppåsar ned på högst 1 år.

02

Gör skillnad med smidigare sophantering

Gör en enkel insats för klimatet genom att hjälpa till att få bort de oljebaserade soppåsarna från vår vardag. På köpet förenklar du din sophantering, alltså win-win för både dig och planeten. Baggy erbjuder en enkel, smidig och klimatsmart lösning på ett långsiktigt behov. Slänga hushållssopor kommer vi alltid behöva göra, så varför inte göra det på ett smart sätt? Problemet, att soppåsarna alltid är slut under diskbänken, kommer dessutom vara ett minne blott.

03

Många bäckar små

Tillsammans kan vi skapa förutsättningarna för en hållbar framtid. Små enskilda insatser gör en stor skillnad för klimatet. Ska Sverige lyckas med de miljömål som är satta till 2025, behöver vi ändra vårt sätt att konsumera. Vi behöver alla göra något, var med och bidra du med!

Vi stödjer WWF

Som vänföretag går en del av intäkterna från soppåsarna du köper till Världsnaturfonden WWFs viktiga arbete med att minska en ohållbar konsumtion och verka för ett hållbart utnyttjande av förnybara naturresurser. Vi har valt att fokusera våra bidrag till Östersjöprojektet, som du kan läsa mer om på Världsnaturfondens webbplats.

Gråsäl