Allmänna villkor

1. Din beställning via Baggy of Sweden AB

För att kunna lägga en beställning via webbshoppen måste du vara 18 år eller äldre och ha svensk leveransadress. Är du under 18 år krävs målsmans godkännande.

När du godkänner dessa köpvillkor intygar du att de uppgifter som du lämnar om dig själv eller annan är riktiga. När du genomför köpet accepterar du som kund även betalningsansvar för din beställning.

2. Betalning

I samarbete med Klarna erbjuder vi fakturabetalning, kontokortsbetalning samt direktbetalning. Våra fakturor skickas ut via mejl i samband med att ordern läggs. Fakturan har en förfallotid på 14 dagar. Mer information och fullständiga villkor om Klarnas betalsätt hittar du på Klarna.se.

Klarna Checkout

Baggy of Sweden AB använder Klarna Checkout för privatkunder. Klarna Checkout presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Checkout utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt.

Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Checkout vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. För information om din betalning kontakta Klarna via
klarna.com/sv/kundservice.

3. Bekräftelse på genomfört köp

Efter att du har lagt din beställning och betalat enligt ovan, alternativt blivit godkänd för fakturabetalning, kommer en orderbekräftelse att skickas till dig via den e-postadress som du har uppgett. De uppgifter som du har angett i beställningen kommer att framgå av bekräftelsen. Baggy of Sweden AB ber dig kontrollera att uppgifterna stämmer och annars kontakta Baggy of Sweden ABs kundservice (se kontaktinformation nedan).

4. Priser och avgifter

I alla prenumerationspriser ingår moms med 6 %. Om momsen ändras förbehåller vi oss rätten att justera våra priser med motsvarande belopp. Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel. Portokostnad för prenumeration ingår i prenumerationspriset. Porto och expeditionsavgift kan tillkomma då erbjudande med premie beställs.

Baggy of Sweden AB förbehåller sig rätten att justera priser i förhållande till ändringar i valuta, skatt, avgifter eller liknande. Dessa prisjusteringar regleras omedelbart då vi anser det vara befogat.

Du som konsument har bland annat rättigheter enligt Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler och E-handelslagen (2002:562) när du köper varor och tjänster på internet. För information om vilka rättigheter du som har som konsument rekommenderar vi dig att besöka konsumentverkets hemsida
www.konsumentverket.se
eller kontakta dem på telefon tel. 0771-42 33 00.

5. Reservation för avvikande villkor och slutförsäljning

Baggy of Sweden AB reserverar för att produkter kan ta slut i sortimentet innan informationen på baggy.se hinner uppdateras (slutförsäljning). Skulle du genomföra ett köp av en vara som är slut, kommer Baggy of Sweden AB att ersätta produkten med likvärdig produkt.

Baggy of Sweden AB kan från tid till annan erbjuda kampanjer på baggy.se, som kan ha förmånligare villkor än vad som framgår av dessa köpvillkor, t ex rörande pris, betalning eller leverans. Dessa förmånligare villkor gäller för de specifika varor eller tjänster som anges i kampanjen, så länge kampanjen är aktiv eller så länge lagret räcker. Baggy of Sweden AB förbehåller sig rätten att när som helst avsluta sådana kampanjer.

6. Leverans

Din beställda prenumeration startar med det nummer du väljer i kassan. Ev premier som ingår i prenumerationen levereras inom tre veckor. Baggy of Sweden AB använder sig av flera olika samarbetspartners för leverans av varor, bland andra Early Bird och PostNord. Paket med premie som väger mindre än 1 kilo, skickas som varubrev till den valda leveransadressen. Paket med premie som väger 1 kilo eller mer levereras till närmaste utlämningsställe i förhållande till vald leveransadress. Detta aviseras via sms till det mobilnummer du angav vid beställning. Paketet ska hämtas ut personligen med giltig legitimation och avi/ordernummer, bud behöver uppvisa sin egen och din legitimation. Paketet ligger kvar på utlämningsstället i 14 dagar från det att paketet anlänt, därefter skickas det tillbaka till Baggy of Sweden AB.

För ej utlösta paket debiteras du en avgift på 300 SEK för att täcka frakt- och administrationskostnader.

Vid eventuella leveransförseningar meddelar dig Baggy of Sweden AB snarast med information om anledningen för förseningen samt ny leveranstid. Du har även rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Observera att postnummer 820 00 – 989 99 kan ha fördröjd leveranstid med en arbetsdag.

7. Ångerrätt

Vid köp på baggy.se har du alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med gällande lag. Detta innebär att du har rätt att ångra ditt köp genom att meddela Baggy of Sweden ABs kundservice (se kontaktinformation nedan). När du ångrar ditt köp betalar Baggy of Sweden AB tillbaka det belopp som motsvarar ej utnyttjad tjänst.

Vid utövande av ångerrätten vad gäller prenumerationer med premier ska du skicka tillbaka premien, du står själv för returfrakten. Du ansvarar för premiens skick efter det att du har mottagit den, samt under returfrakten. På det belopp som ska återbetalas har Baggy of Sweden AB rätt att dra av en summa motsvarande premiens värdeminskning jämfört med varans ursprungliga värde, om och i den mån sådan värdeminskning beror på att du har hanterat premien i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion. Detta innebär att premien inte får ha skadats, nedsmutsats, tvättats, ändrats och att etiketter och lappar är intakta. Produkter med försegling som har brutits omfattas inte av ångerrätten.

Baggy of Sweden AB betalar snarast tillbaka beloppet, dock senast inom 14 dagar från och med det datum du meddelade kundservice. Konsumenten ska efter skickat meddelande senast inom 14 dagar återsända varan/varorna. Konsumenten kan få vänta tills dess att varan har kommit åter eller till dess konsumenten har lämnat ett bevis på att varan återsänts, det som sker först. Återbetalning till dig sker på likadant sätt som betalningen vid köpet, om inget annat har överenskommits.

Konsumentverkets ångerblankett

8. Bytesrätt

Baggy of Sweden AB tillämpar inte bytesrätt av premier, utan hänvisar till vad som anges under punkten 7 (Ångerrätt), för det fall du vill skicka tillbaka en vara. Skulle du vilja byta din prenumeration till en annan prenumeration är du dock välkommen att kontakta Baggy of Sweden ABs kundservice, eller genomföra bytet på Mina Sidor. Inloggningsuppgifterna skickas till dig på e-post i samband med att du registrerar dig som prenumerant första gången.

9. Reklamation

Reklamationsrätten gäller varor eller tjänster som är felaktiga enligt gällande konsumentskyddslagstiftning. Om du önskar göra gällande fel i beställd vara ska du kontakta Baggy of Sweden ABs kundservice (se kontaktuppgifter nedan) så snart som möjligt efter att felet upptäckts. Om du reklamerar inom två månader från det att du upptäckt felet har du reklamerat inom skälig tid. Du har tre års reklamationsrätt enligt lag. Baggy of Sweden AB står för returfrakten för godkända reklamationer av varor.

När reklamerad vara returnerats och reklamationen godkänts kommer Baggy of Sweden AB att sända dig en ny vara alternativt ersätta dig för det du har betalat för varan, samt ersätta dig för kostnader du har haft i samband med retur av varan. Återbetalning kommer att ske så snart som möjligt, dock inte senare än inom 30 dagar från det att Baggy of Sweden AB mottagit varan.

Vid godkänd reklamation av en tjänst kommer Baggy of Sweden AB att åtgärda felet alternativt ersätta dig för det du har betalat för tjänsten så snart som möjligt, dock inte senare än inom 30 dagar från det att reklamationen mottogs.

Baggy of Sweden AB förbehåller sig rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan eller tjänsten inte är felaktig.

Vid reklamationer följer Baggy of Sweden AB riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden, se
www.arn.se
samt
www.konsumentverket.se
.

Allmänna Reklamationsnämnden Box 174 101 23 Stockholm EU ODR:
https://ec.europa.eu/odr

10. Information om tidsbestämd prenumeration

En tidsbestämd prenumeration innebär att produkten levereras portofritt hem till dig under en i förväg bestämd period som finns angiven på orderbekräftelsen. Du kan alltid pausa din prenumeration på Mina sidor eller genom att kontakta kundservice. Det avtalade priset förändras inte vid en tidsbestämd prenumeration.

Betalning

På baggy.se samarbetar vi med Klarna och de betalningsalternativ som anges kommer från Klarna. (Få först. Betala sen, Betala Direkt, Banköverföring och Kort.) För att kunna betala mot faktura behöver du ange ditt personnummer. Väljer du faktura skickas den till e-postadressen som du anger vid köpet.

Om du beställt via kupong eller kundservice skickas en faktura per post till dig ca två veckor efter beställningstillfället. Betalningen ska vara Baggy of Sweden AB tillhanda senast det datum som är angivet på inbetalningskortet. Vid sen betalning påförs en påminnelseavgift och din prenumeration stoppas tillfälligt, i väntan på betalning. Om påminnelsen inte betalas i tid avslutas prenumerationen och en faktura skickas ut för redan levererade tidningar. Vid utebliven betalning kan din fordran komma att överlämnas till inkasso för ytterligare åtgärder.

Uppsägning

Den tidsbestämda prenumerationen förnyas automatiskt. Vill du avsluta prenumerationen mailar du till [email protected]

11. Information om löpande prenumeration

En löpande prenumeration innebär att du får din produkt portofritt hem till dig till dess att du säger upp din prenumeration. Du betalar smidigt med Klarna (
Klarnas användarvillkor
) varje månad. Du har ingen bindnings- eller uppsägningstid. Du som kund kommer att informeras om eventuella prisändringar innan nästkommande betalning.

Uppsägning

Du kan säga upp prenumerationen när som helst. Du måste säga upp prenumerationen senast 5 dagar innan nästa betaldatum, annars gäller uppsägningen först efter ytterligare en månad. Utebliven betalning räknas inte som uppsägning av prenumerationen.

Du är betalningsansvarig även om du skickar produkten i retur och det räknas inte som uppsägning av prenumerationen.

12. Bild- och skrivfel

Baggy of Sweden AB reserverar sig för eventuella bild- och skrivfel i Webbshopen, exempelvis fel i produktbeskrivning, teknisk specifikation och felaktiga priser. Baggy of Sweden AB har rätt att korrigera sådana eventuella fel och ändra eller uppdatera informationen när som helst. All bildinformation i Webbshopen ska uteslutande ses som illustrationer, vilka inte garanteras återge de antal varor du erhåller eller varan eller tjänstens exakta utseende, funktion eller ursprung.

13. Personuppgifter

Baggy of Sweden AB behandlar personuppgifter enligt GDPR. Som kund får du information och erbjudanden via post, e-post och sms till de adresser/nummer du uppger. Vill du inte ta del av erbjudanden, vänligen kontakta kundservice.

14. Immateriella rättigheter

All upphovsrätt och andra immateriella rättigheter till material på baggy.se (inklusive text, elektroniska dokument, grafik, bilder och ljud, fotografier, databaser, programvara, programprodukter och tjänster) ägs av Baggy of Sweden AB. Det betyder exempelvis att du inte utan Baggy of Sweden AB tillstånd får kopiera, ändra eller överföra sådant innehåll till din egen webbplats eller sprida det på annat sätt.

15. Force majeure

Baggy of Sweden AB är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt dessa köpvillkor om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan, och om omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet.

Befriande omständigheter är bland annat åtgärder eller underlåtenhet från myndighet, ny eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, svåra väderförhållanden, sabotage eller olyckshändelse av större omfattning. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, till exempel beslut om varningstexter, försäljningsförbud med mera eller en onormal nedgång på marknaden.

16. Villkorsändring

Baggy of Sweden AB har rätt att ensidigt ändra dessa köpvillkor. Ändringar gäller från det att du har accepterat villkoren i samband med ett nytt köp på baggy.se eller annars 30 dagar efter att Baggy of Sweden AB har informerat dig om ändringarna eller 30 dagar efter det att Baggy of Sweden AB har uppdaterat baggy.se med ändrade köpvillkor. Baggy of Sweden AB rekommenderar dig att hålla dig uppdaterad på baggy.se regelbundet för att bli varse eventuella ändringar i villkoren.

17. Bestämmelses ogiltighet

Skulle någon bestämmelse i köpvillkor eller del därav befinnas ogiltig, ska detta inte innebära att köpvillkoren i dess helhet är ogiltiga utan ska, i den mån ogiltigheten väsentligen påverkar Baggy of Sweden ABs eller ditt utbyte av eller prestation enligt köpvillkoren, skälig jämkning av köpvillkoren ske.

18. Överlåtelse

Dessa köpvillkor och de rättigheter och skyldigheter som följer genom din beställning kan inte överlåtas eller överföras till annan part av dig. Det står dock Baggy of Sweden AB fritt att överlåta sina rättigheter och skyldigheter enligt dessa köpvillkor.

19. Dina rättigheter som konsument

Du som konsument har bland annat rättigheter enligt Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler, E-handelslagen (2002:562), Konsumentköplagen (1990:932) och Konsumenttjänstlagen (1985:716) när du köper varor och tjänster på internet. För information om vilka rättigheter du har som konsument rekommenderar Baggy of Sweden AB dig att besöka konsumentverkets hemsida
www.konsumentverket.se
eller kontakta dem på telefon tel. 0771-42 33 00.

20. Tillämplig lag och tvistlösning

Svensk lag tillämpas på dessa köpvillkor. Vid tvister som vi inte lyckas lösa, rekommenderar Baggy of Sweden AB att du vänder dig till Allmänna reklamationsnämnden,
www.arn.se
eller Box 174, 101 23 Stockholm. Baggy of Sweden AB följer alltid deras beslut och rekommendationer. Du kan även använda den onlineplattform för klagomål som finns tillgänglig på EU-kommissionens webbplats:
http://ec.europa.eu/odr
.

21. Kundservice

Du är alltid välkommen att kontakta Baggy of Sweden ABs kundservice på:

Adress

Baggy of Sweden AB, Box 1787, 116 74 Stockholm

E-post

[email protected]

Webb

https://baggyb.wpengine.com/